Notícies
 
PEFC Espanya, a la II Fira de Biomassa Forestal

Del 25 al 27 de setembre a PamplonaPEFC Espanya participarà a la 2a Fira de Biomassa Forestal a Navarra, organitzada pel Govern Foral, i que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de setembre al Palau de Congressos i Auditori Baluarte de Pamplona. La Fira oferirà una amplia mostra d’eines, processos i iniciatives per a l’explotació i aprofitament sostenible de la fusta per a fins energètics.

 

La Secretaria General de l’associació, Ana Belén Noriega, participarà a la Jornada Tècnica que es celebrarà el dia 25 entre les 9:30 i les 14.00 hores. La seva intervenció està prevista a les 11:40 hores, i tractarà sobre la certificació de la fusta en relació amb la biomassa forestal. La jornada serà inaugurada per Lourdes Goicoechea, vicepresidenta del Govern de Navarra, i participaran, entre d’altres, representants de l’administració foral, AVEBIOM, COSE, Universitat de Navarra, IDAE i Oficina Espanyola del Canvi Climàtic (informació sobre la jornada tècnica: https://www.navarra.es/home_es/Congresos/FeriaBiomasa/jornada+tecnica.htm)
 

Així mateix, personal tècnic de PEFC Espanya informarà als visitants en a l’estand 21 del recinte

 

Navarra és la comunitat autònoma amb més superfície forestal arbòria certificada PEFC, amb un 56,76% que suposa 246.919 hectàrees.

 

A l’actualitat existeixen 32 empreses de biomassa ja certificades amb el sistema PEFC a nivell nacional. Tal com cita la Nova Estratègia Forestal Europea de 2013: “Es extremadament important que la biomassa amb fins energètics provinguin de boscos gestionats de forma sostenible”. “La certificació forestal és una de les eines que asseguren la sostenibilitat de la gestió forestal”

 

Més enllà de la qualitat, és important garantir la procedència de la biomassa, i que s’extregui de boscos gestionats de fusta sostenible. PEFC porta quinze anys garantint la traçabilitat dels productes forestals, i promou la producció i consum de biomassa forestal certificada.

 

Per la seva adaptabilitat, garantia i reconeixement mundial, el model de negoci de la biomassa forestal ha d’incorporar la certificació PEFC.
 

 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com