Notícies
 
NOTA DE PREMSA

Marca de garantia dels productes forestals de CatalunyaL’Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal (ACPCF) es va reunir el passat 24 de juliol en assemblea extraordinària a les instal•lacions de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda, per tal d’impulsar la creació d’una marca de garantia dels productes forestals provinents dels boscos de Catalunya.

 

A l’ACPCF estan representades totes les baules del sector forestal, des de la propietat forestal pública (Generalitat de Catalunya, ELFOCAT), propietat forestal privada i organitzacions agràries (Consorci Forestal, Institut Agrícola Català de Sant Isidre, Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya), les empreses de treballs forestals (ACETREF), la indústria (ARESCAT), i altres sectors com els consumidors (OCUC), món acadèmic i universitaris (UdL, CTFC Col•legis d’Enginyers de Forest i Col•legi d’Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya), grups ecologistes (DEPANA) entre d’altres.

 

La creació d’una marca de garantia dels productes forestals de Catalunya ha de permetre que prescriptors, consumidors i la societat en general puguin identificar els productes forestals dels boscos de Catalunya en el mercat amb garantia de sostenibilitat millorant la seva competitivitat.

 

Es va acordar crear un grup de treball amb els membres de l’associació, per la concreció d’un Reglament d’aquesta marca. Inicialment acollirà els productes de fusta estructural, pèl•let i estella forestal i s’estudiarà la possibilitat d’incorporar altres productes dels boscos catalans.

 

Així mateix, l’assemblea va acordar l’admissió de l’Institut Català de la Fusta (INCAFUST) i el Gremi de Fusters, Ebenistes i Similars de Barcelona com a nous membres de l’Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal – PEFC Catalunya.
 

 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com