Notícies
 
“ForestMarketing”

El nou projecte de PEFC Espanya per impulsar el "empleo verde”PEFC Espanya posa en marxa el projecte ForestMarketing, l’objectiu del qual és contribuir a la creació i manteniment de “empleo verde” a les empreses de la cadena de valor del sector forestal utilitzant la certificació forestal com a eina de màrqueting, d’eco-innovació i sostenibilitat.


L’acte organitzat per la Fundació Biodiversitat, per donar a conèixer els 36 projectes beneficiaris de l’edició 2014 del Programa Empleaverde, Ana Belén Noriega, Secretaria General de PEFC Espanya, i Sonia Castañeda, Directora de Fundació Biodiversitat, van firmar l’acord per desenvolupar el projecte ForestMarketing.

 

L’acte va estar inaugurat per Sonia Castañeda, Directora de la Fundació Biodiversitat i clausurat per Isabel García Tejerina, Consellera d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Segons Tejerina, “el Medi Ambient és un sector ple d’oportunitats per a la recuperació econòmica del país. A Espanya, l’economia verda suposa 25.000 milions d'euros, el 2,4 % del PIB”.


Amb aquest projecte, PEFC Espanya pretén donar a conèixer les oportunitats d’ocupació que ofereix el sector forestal, fomentar la seva modernització i professionalització, donar a conèixer la certificació com a eina de gestió de la sostenibilitat, impulsar la implantació de criteris de sostenibilitat en les polítiques de responsabilitat social de les empreses, promoure el comerç just dels productes forestals certificats, i fomentar l’associacionisme forestal.


El projecte finalitzarà el 31 de gener de 2015 i es desenvoluparà a Castella-La Manxa, Extremadura, Illes Balears, País Basc i La Rioja. Està dirigit a professionals de cooperatives, empreses productores i transformadores, joves, associacions de dones, grups d’acció locals, entre altres, amb l’objectiu d’arribar a 580 destinataris.


Els joves menors de trenta anys, motor de l’ocupació i de creació d’empreses verdes, seran un col•lectiu prioritari en el desenvolupament del projecte, posant en marxa accions d’assessorament i informació sobre certificació forestal com a una nova oportunitat d’ocupació.


PEFC Espanya portarà el projecte ForestMarketing al V CSR MarketPlace organitzat per Forética que tindrà lloc el pròxim 3 de juny a Kinépolis Madrid. El projecte formarà part de les iniciatives de RSE, sostenibilitat i creació d’ocupació exposades a la categoria “Responsables amb la Biodiversitat” 

 

 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com