Notícies
 
PEFC CATALUNYA, a la III Fira de Biomassa Forestal

Del 20 al 22 de febrer de 2014 a VicDesprés de l’èxit de les anteriors edicions de la fira de la biomassa forestal de Catalunya, aquest any PEFC Catalunya tornarà a estar present a la tercera edició de la fira que tindrà lloc al recinte Firal el Sucre de Vic, durant els dies 20, 21 i 22 de febrer.

 

La Fira ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consell Comarcal de La Selva i el Consell Comarcal d’Osona.

 

A l’estand número 2 del recinte firal, PEFC Catalunya informarà sobre els beneficis econòmics, socials i ambientals que aporten la certificació PEFC a la fabricació d’estella, pelets i altres productes fusters per la producció energètica. A l’estand mateix, PEFC Espanya, juntament amb AENOR, farà entrega del certificat en Cadena de Custòdia a l’empresa Probiomassa Producció S.L. de Caldes de Montbui (Barcelona), primera empresa catalana de biomassa que ha obtingut el certificat PEFC al 2014.

 

La inauguració de la Fira tindrà lloc el dia 20 a les 9.30 hores i serà presidida per l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d’Abadal. En la inauguració PEFC Espanya farà entrega del certificat d’adhesió a la Xarxa d’Entitats Responsables amb la Sostenibilitat Forestal, a l’Ajuntament de Vic. Aquesta Ret és una iniciativa promoguda per PEFC Espanya l’objectiu del qual és treballar de forma conjunta a l’aplicació de criteris de sostenibilitat a les compres verdes de municipis i altres entitats i promoure l’ús de productes d’origen forestal.
  

Després de la inauguració es començarà les taules temàtiques. La Secretaria General de PEFC Espanya, Ana Belén Noriega, participarà a les 12 del matí amb la ponència: “La importància de la traçabilitat de la fusta en el procés de producció de la biomassa”, dins de la taula denominada “La qualitat de la biomassa com a garantia d’èxit”. Aquesta taula serà moderada per Juan Luís Abián (Centre de la Propietat Forestal) i amb ella intervindrà Isart Gaspà (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), Josep Verdaguer (Diputació de Barcelona), Joan Anton Fornieles (ENERGRUP), Francesc Estrada (Grup Dalkia Catalunya) i David Casabona (Diputació de Barcelona).

 

Trobareu tota la informació així com l’actualitat que es vagi generant, aparicions en premsa, etc., en el següent enllaç:


www.firabiomassa.cat

 

Arxius relacionats:
Programa de les Conferčncies 20, 21 i 22
 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com