Notícies
 
Jornada Tècnica

CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE EN FUSTA - CERTIFICATS FSC/PEFC29 Octubre, 2013 - 16:15 a 20:00

 

TRESPA DESIGN CENTRE Barcelona 

Carrer Ribera 5, Barcelona

 

"Construcció sostenible en fusta - Certificats FSC/PEFC" és el fil conductor de la jornada tècnica organitzada per Trespa Iberia i que comptarà amb la participació del Centre de la Propietat Forestal i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; INCAFUST, Institut Català de la Fusta; Consultoria Ambiental M. Gómez i l’Oficina Tècnica Tallfusta.


PROGRAMA

 

16:15 h - LA CERTIFICACIÓ FORESTAL A CATALUNYA
Teresa Cervera Zaragoza, Generalitat de Catalunya.
Centre de la Propietat Forestal. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
 

L’ús de la fusta com a material estructural pot ajudar a millorar la rendibilitat de les forests catalanes sobretot les que presenten un recobriment important de coníferes. La fusta certificada a partir dels principals sistemes de certificació forestal existents, FSC i PEFC, és garantia d’una gestió forestal sostenible, basada en l’ordenació de les forests.

 

16:45h – LA FUSTA PER A LA CONSTRUCCIÓ
Jordi Gené Sera, Director de INCAFUST, Institut Català de la Fusta.
  

La situació de la fusta a Catalunya. Estat actual de les espècies forestals presents a Catalunya: condicions intrínseques i oportunitats.

 

17:15h - LA CERTIFICACIÓ D’EDIFICIS I LA FUSTA
Marcel Gómez, Consultoria Ambiental M. Gómez, verificadors d’EPD (Declaracions Ambientals de Producte).
  

La certificació d’edificis: tipus verd, BREAAM, Leed, DAP i petjada de carboni. Cóm es valora positivament l’ús de la fusta a la construcció, a nivell qualitatiu i quantitatiu.
 

17:45h - COFFEE BREAK

 

18:00h - CERTIFICACIÓ DE PLAFONS TRESPA® METEON®
Ferran Corona, Director tècnic de Trespa Iberia.
 

 Trespa fabrica els seus plafons amb un 70% de fusta certificada i explicarà els passos donats per presentar els segells mediambientals FSC/PEFC. El propi sistema constructiu permet una construcció sostenible. S’analitzaran les millores que introdueixen en el sistema de façana ventilada amb subestructura de fusta.

 

18:30h - MURS D’ENTRAMAT SOBRE SUBESTRUCTURA EXISTENT
David Riflà, Responsable Oficina Tècnica Tallfusta, Empresa catalana especialitzada en tancaments prefabricats de fusta.
  

La construcció prefabricada i modular en un sector en alça. La fusta permet utilitzar un material natural, renovable, lleuger i de rapidesa d’execució. Mitjançant exemples s’explicarà la tecnologia aplicada en tancaments lleugers prefabricats de fusta aplicats en la rehabilitació.

  

19:00h - TAULA RODONA I PREGUNTES.

 

 

Si desitja participar, pot registrar-se enviant un correu electrònic a tdc.barcelona@trespa.com, ó bé trucant al 932 954 193.

 

 

Arxius relacionats:
Programa Jornada Tècnica. Construcció sostenible en fusta - Certificats FSC/PEFC
 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com