Notícies
 
Norma PEFC 2013

Nova Norma de Cadena de Custòdia PEFC, adaptada als requisits del Reglament Europeu de Diligència Deguda.PEFC publica la nova Norma de Cadena de Custòdia, adaptada als requisits del Reglament Europeu de Diligencia Deguda.

 

La nova Norma de Cadena de Custòdia PEFC ST 2002:2013 ofereix a las empreses un mecanisme efectiu per demostrar el compliment dels requisits del Reglament de la Fusta de la Unió Europea (EUTR). Aquesta Norma, revisada a través d’un procés de consulta pública global de 18 mesos, s’ajusta plenament al EUTR, pel que garanteix a les empreses certificades que compliran la legislació europea de Diligencia Deguda.

 

El Reglament EUTR, que va entrar en vigor el març de 2013, prohibeix la comercialització en el mercat europeu de fusta aprofitada il•legalment. Recull els requisits que les empreses de la UE han de complir per minimitzar el risc de comercialitzar fusta il•legal i s’aplica tant a la fusta importada com a la d’origen europeu.

 

Els principals canvis efectuats a la Norma de Cadena de Custòdia PEFC de 2013 que faciliten l’adaptació en aquest Reglament Europeu són:
  

. Ampliació de definició de fonts conflictives per incloure els requisits EUTR de compliment de la legislació comercial i duanera, a més a més de la legislació a nivell internacional, nacional o local relativa a les activitats forestals.

 

. Adició de requisits d’informació, tals com el nombre d’espècies i el país d’aprofitament del material subministrat.

 

. Modificacions en el Sistema de Diligencia Deguda PEFC fent que sigui una part integral de la Cadena de Custòdia i d’obligada aplicació per totes les entitats certificades i tots els materials, tant certificats com no certificats.
  

La Norma de Cadena de Custòdia PEFC ST 2002:2013 va entrar oficialment en vigor el passat 24 de maig de 2013, i tindrà un període de transició de nou mesos. A partir del 24 de febrer de 2014 totes les auditories hauran de fer-se en base aquest document.

 

Per assegurar una senzilla transició a la Norma de 2013, PEFC Espanya està organitzant una Jornada informativa sobre les novetats d’aquesta Norma que tindrà lloc el pròxim 1 d’octubre a Madrid. Està dirigida a tots els agents que intervenen a la certificació de Cadena de Custodia i comptarem amb la participació de Michael Berger, cap de la unitat tècnica de PEFC Internacional. Pròximament, hi haurà més informació d’aquesta jornada. 

 


 

Arxius relacionats:
Norma de Cadena de Cust˛dia PEFC ST 2002:2013
Document informatiu: "Complint els requisits del Reglament EUTR a travÚs de la Certificaciˇ de CdC PEFC"
 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com