Notícies
 
Certificat PEFC de CdC al Grup GECBIOCAT

En empreses productores de biomassa forestal a CatalunyaCatalunya disposa d’un sistema de certificació forestal reconegut internacionalment, el sistema PEFC (Programes pel Reconeixement de Sistemes de Certificació).


Els sistemes de certificació forestal són instruments de mercat per millorar el coneixement dels consumidors sobre la gestió forestal sostenible i per estimular la utilització de la fusta i dels productes forestals com a matèria prima renovable i respectuosa amb el medi ambient.


Des de l’Ens Català Sol·licitant de la Certificació Forestal (ENSCAT), s’ha impulsat la constitució d’un grup d’empreses productores de biomassa, que han certificat pel sistema PEFC la seva cadena de custòdia, és a dir, garanteixen que el producte que comercialitzen (biomassa) té origen en finques forestals certificades i, per tant, són gestionades amb criteris de sostenibilitat reconeguts internacionalment.


El grup d’empreses que ha aconseguit certificar el seu procés de producció s’anomena GECBIOCAT (Grup d’Empreses per a la Certificació de Biomassa a Catalunya) i està format per sis empreses: 

  • J. Famadas, SLU
  • Matèries Forestals, S.L.
  • Jordi Puigdevall Miralpeix -Riudecòs-
  • Forestal Importarbre, SLU
  • Forestal Soliva, S.L.
  • Sala Forestal, S.L.

La visualització d’aquest procés industrial certificat es pot observar mitjançant el logotip PEFC amb el seu codi de Llicència d'Ús de la Marca PEFC/14-38-00168.

 

El proper divendres 22 de febrer a les 12:30 hores, PEFC Catalunya juntament amb PEFC Espanya i Bureau Veritas farà el lliurament del Certificat PEFC de Cadena de Custodia al Grup d’empreses GECBIOCAT, per a la producció de biomassa forestal a l’estand número 2 de la Fira.

 

 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com