Notícies
 
PEFC CATALUNYA, a la II Fira de Biomassa Forestal

 Del 21 al 23 de febrer de 2013 a VicDesprés de l’èxit de la primera edició de la fira de la biomassa forestal de Catalunya, aquest any 2013 PEFC Catalunya tornarà a estar present a la segona edició de la fira que tindrà lloc al recinte Firal el Sucre de Vic, durant els dies 21, 22 i 23 de febrer.


PEFC Catalunya estarà ubicat a l’estand número 2, amb la intenció de potenciar la producció d’estella, pellets i altres productes fusters per la producció energètica certificada a Catalunya.


La fira està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de l’Energia, el Centre de la Propietat Forestal, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i els Consells Comarcals de la Selva i d’Osona.


Per aquesta edició, s’han preparat vàries activitats adreçades tant a un públic professional com a la ciutadania en general per tal de donar a conèixer la biomassa per a usos tèrmics així com a promocionar-ne el seu ús:
 

Jornades tècniques i visites guiades:


Els professionals tindran el seu punt de trobada en les diferents jornades tècniques que s’organitzaran els dies 21 i 22 de febrer, on s’informarà sobre aspectes tècnics com el subministrament del biocombustible forestal i la seva aplicació en indústries agropecuàries o xarxes de calor, i alhora es podran veure casos d’èxit no només a Catalunya sinó en d’altres països com Eslovènia o Sèrbia. A més, el dia 21 a la tarda es realitzarà una visita guiada a dues instal•lacions de calderes de biomassa.
 

Tallers, demostracions i xerrades divulgatives:


La fira comptarà amb un espai expositiu de més de 1.200 m2 on hi haurà una vuitantena d’expositors. Es compaginarà també amb demostracions pràctiques del processament de la biomassa fora del recinte. El dissabte al matí s’ha preparat una xerrada divulgativa adreçada al públic en general sobre aquesta font d’energia renovable que anirà a càrrec de Francesc Mauri meteoròleg de Televisió de Catalunya i una activitat presentada per Marc Boada, presentador del programa Què, qui, com? També de Televisió de Catalunya.
 

Match Making Event:


Tant el professional com el ciutadà podran participar en reunions bilaterals per posar-se en contacte amb els diferents agents de la cadena de valor de la biomassa forestal (propietaris, empreses forestals, productors de biomassa forestal, comercialitzadors de biomassa, empreses d’instal•lacions, empreses de serveis energètics, potencials usuaris, etc.) que desitgin emprendre un projecte, que tinguin dubtes sobre un aspecte concret en la instal•lació de la tecnologia o els beneficis econòmics que pot suposar. Aquestes trobades es realitzaran el dia 21 de febrer a partir de les 16:00 cada 30 minuts.
 

L’entrada a la fira serà gratuïta i serà la única fira que se celebra en territori català sobre aquesta temàtica.


Trobareu tota la informació així com l’actualitat que es vagi generant, aparicions en premsa, etc., en el següent enllaç:


www.firabiomassa.cat
 

 

Arxius relacionats:
Programa de les Jornades 21 i 22 de febrer
Llistat d'expositors i plÓnol de la fira
 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com